Thor

Mensen genieten van muziek

HET SCHIP ALS THEATER… ALS PODIUM VOOR MUZIEK EN CREATIE

Pianist, componist en arrangeur Rik Elings en zijn partner Cuun van der Eerden, interieurontwerpster, openden in 2011 het Cultuurschip Thor. De honderd jaar oude sleepboot is prachtig verbouwd en biedt letterlijk en figuurlijk een podium voor muziek, kunst en creatie. Het schip ligt aan de Thorbeckegracht in het historisch centrum van Zwolle.

 

ER KLINKEN FLARDEN MUZIEK LANGS DE GRACHT

Bij binnenkomst verbaast de ambiance. Geen scheepstoeters en -bellen maar een knappe combinatie van design en theater. Het schip biedt ruimte voor concerten, performances en masterclasses. Er is een flink podium met een concertvleugel en de nodige theatertechniek. De woon/werkvertrekken van de eigenaars zijn op subtiele wijze vervlochten met de algemene ruimtes. Cuun van der Eerden tekende voor het ontwerp. Rik Elings vult op virtuoze wijze de ruimtes met muziek. Samen zorgen ze voor de organisatie, het programmeren en begeleiden van concerten en voorstellingen.

UURTJE CULTUURTJE EN ANDERE CONCERTEN

‘Uurtje Cultuur’: de concerten op Cultuurschip Thor zijn inmiddels een begrip. Enthousiaste reacties alom. Mensen genieten van de muziek, het hoge niveau, de nabijheid van de artiesten en de sfeer. Enthousiaste reacties alom. Mensen genieten van de muziek, het hoge niveau, de nabijheid van de artiesten en de sfeer.